Er zijn heel veel diverse type barbecues ieder met zijn eigen voor- en nadelen. De keuze die je maakt voor een barbecue is ook heel persoonlijk. Het moet bij jouw eigen voorkeur passen en het uitgangspunt moet altijd zijn dat jij het fijn vindt om ermee te grillen en koken. Dus welk type zorgt ervoor dat jij met plezier barbecuet.
Welke typen barbecues zijn er?
We delen ze onder in het type materiaal op deze pagina. Maar je kunt ook onderverdelen per brandstof dat nodig is, dat doen we op deze pagina.
Kamado barbecue
Er zijn veel kamado barbecues op de markt. Ze hebben gemeen dat ze een keramische pot hebben die hitte geleid en vasthoudt. De brandstof die ze gebruiken zijn kolen, maar door het vasthouden van de hitte heb je veel minder snel dat de kolen ‘op’ zijn.
Je kunt met een kamado alle kanten op, grillen op hoge temperatuur, pizza’s bakken, low and slow cooking en nog veel meer. Bijna alles wat je op jouw gasfornuis kunt maken, kan ook op een kamado bbq.
Lees hier meer over kamado BBQ’s.
Kettle barbecue
Dit type barbecue is vooral bekend vanwege het merk Weber. Het wordt ook wel een kogelbarbecue genoemd vooral vanwege zijn vorm. Door de deksel kan de kettle fungeren als over en je kunt de temperatuur eenvoudig regelen.
Deze barbecue is geschikt voor grillen op hoge temperatuur, maar kan ook prima op een lage temperatuur heerlijke gerechten klaarmaken. Let wel op het verbruik van kolen, dat gaat sneller dan in een Kamado.
Lees hier meer over de Kettle barbecue
Buitenkeuken
De meeste buitenkeukens zijn niet alleen een barbecue of grillplaat, maar ook een kastje, dienblad of hebben soms zelfs een gaspit voor een pan. Dit is een heel ander type barbecue, vooral omdat de brandstof vaak gas of elektrisch is. Dat betekent ook dat ze snel opgewarmd zijn.
De buitenkeuken is dan ook net een gewone keuken, maar dan buiten en iets kleiner. Houd je dus van buiten eten, wil je snelheid en gemak en vind je het mooi staan in je tuin. Dan is dit type echt wat voor jou.
Lees hier meer over de buitenkeuken
Rookoven
Een rookoven is eigenlijk geen barbecue,want je kunt er niet hele gerechten op maken, dus dit is meer aan aanvulling op je barbecue. Ben je benieuwd hoe je bepaalde gerechten kunt maken die een bijzondere rooksmaak hebben of gegaard worden door de rook, dan is de rookoven iets voor jou.